Thursday, July 21, 2011

Bruce Lee


Use the translate button on the right.

Pe data de 20 iulie 1973 s-a stins din viata Bruce Lee.

In ziua mortii, era impreuna cu producatorul de la Game of Death, Raymond Chow la o actrita, colega cu Bruce, pentru a discuta un scenariu.
La un moment dat, acuza o durere de cap, doamna ii da un analgezic, el are o reactie negativa, face un atac cerebral si moare.

Varianta oficiala spune ca era alergic la equagesic. Alte versiuni spun ca respectivele pastile au reactii adverse cu hasisul negru. Vazindu-l vorbind in 'the lost interview' inclin sa cred varianta a doua.

Acum ideea e urmatoarea.. in Asia nu e mare lucru uzul de opiu sau hasis. Se practica de sute de ani, si sint si alte cazuri de maestri care fumau in mod regulat. Cred ca se poate compara cu consumul de alcool in Balcani.

Problema e ca vorbim de un om, cu calitati, si defecte care insa, a reusit sa-si eclipseze defectele, sa-si depaseasca limitele personale, si sa aduca un mare aport in artele martiale.

Daca ii urmariti biografia, o sa vedeti ca n-a fost un om fericit pentru ca a trebuit sa suporte statutul de 'chink in america'. A avut perioade in care a trait doar din ce cistiga predind jeet kune do. Filmele nu le-a facut in SUA, ci intorcindu-se in Hong-Kong. Aici a inregistrat si imensul succes, care mai departe a rezonat si peste ocean.

Ok, a facut toate astea pina la 33 de ani. Eu va intreb.. e putin?



Dati click pe reclama de mai sus pentru a deschide un cont la OmniCasino!

No comments:

Post a Comment