Sunday, February 27, 2011

OSCAR -inceputuri


Premiile Oscar sint premiile decernate in prezent de catre Academia Americana de film, ce cuprinde profesionisti in diverse specialitati ale cinematografiei: producatori, regizori, actori, directori de imagine. Numele oficial este 'Premiul Academiei pentru merite deosebite'.

Gindita si construita de un regizor de la MGM, pe nume Cedric Gibbons, statueta reprezinta un cavaler ce tine o spada in mina si sta pe o rola de pelicula cu cinci brate, fiecare reprezentind cite un departament din Academia de Film: actori, scenaristi, regizori, producatori si tehnicieni. Statueta nu a primit de la inceput un nume: unii ii spuneau 'statueta Academiei', altii 'trofeul de aur' sau 'statueta de merit'. Mass-media aveau propria versiune: 'omul de fier'. Asa cum spune legenda, dilema si-a gasit rezolvare in spusele unei bibliotecare, devenita mai tirziu director executiv al Academiei, Margaret Herrick. Ea a vazut statueta si a exclamat: 'Arata exact ca unchiul meu Oscar!'.

Fiecare statueta ce este decernata la Oscar are nevoie de aproape 40 de ore pentru a fi realizata. Trofeele sint facute in fiecare an sub stricta supraveghere a celor de la 'R.S. Owens & Company'. Toate statuetele sint inspectate cu mare atentie, iar cel mai mic defect sau imperfectiune inseamna distrugerea acestora si intoarcerea in topitorie.

No comments:

Post a Comment