Monday, December 27, 2010

Superstitii de Revelion


Se apropie Revelionul cu pasi repezi ,e posibil sa l fac la Busteni ,dar inca nu e sigur,asa ne place noua sa lasam pe ultima suta de metri,dar nu despre asta vroiam sa scriu aici ci despre superstitii.Se spune ca de Revelion e bine :
1.Sa ai bani in buzunar ,nu conteaza suma ,poti sa ai euro,lei chiar si monezi ,bani sa fie ca sa ai un an bun din punct de vedere financiar.
2.Daca esti femeie e bine sa ai lenjerie de culoare rosie sau macar neagra(vezi poza de mai sus).Culoarea simbolizând bucuria şi norocul de care vei avea parte anul următor.
3.Sa te saruti cu persoana iubita la trecerea dintre ani.
4.Un alt obicei, care nici nu ar fi greu de realizat, spune să nu dai bani pe 31 decembrie şi 1 ianuarie, altfel vei avea probleme financiare tot anul. În schimb, încearcă să îţi achiţi toate datoriile până la miezul nopţii.
5.La cumpănă dintre ani şi dorinţele sunt ascultate. Aşa că nu uita să îţi pui o dorinţă, pentru că sunt şanse ca ea să se îndeplinească.

6.Nu este bine să mături pe 31 decembrie şi pe 1 ianuarie, deoarece, odată cu praful şi gunoiul, vei arunca şi norocul din casă. În schimb, este de dorit că în prima zi din an să primeşti un cadou.
7.Sa aprinzi artificii.Se spune că spiritele malefice se tem de zgomot şi de lumina puternică. De aici derivă şi obiceiul de a organiza jocuri de artificii şi de a face zgomot. Aşadar, asigură-te că deschizi sticla de şampanie zgomotos, cânţi tare, iar la ora 24.00 strigi din răsputeri .
Daca mai stiti alte superstitii va astept cu mesaje.LA MULTI ANI!!

No comments:

Post a Comment